Taak/klinische herinnering
Description
Proposed zib: Concept
Proposed zib: Purpose
Proposed zib: Target group
Proposed zib: Consulted Parties
Proposed solution (NL)
Proposed solution (EN)
Release notes (NL)
Release notes (EN)
Attachments
is related to
Activity
Jeroen Windhorst June 30, 2020 at 9:04 AM
Reactie consultatieronde door V&VN (Erna Vreeke):
Deze zib lijkt veel op de net uit publicatie genomen zib GeplandeZorgactiviteit. Het is de redactieraad onduidelijk wat deze zib toevoegt aan andere zibs. Dit omdat het al mogelijk is om activiteiten in de toekomst te plannen in andere zibs, zoals verpleegkundige interventie/ verrichtingen/ vaccinaties. Wat is precies het doel van deze zib? Is deze bedoeld voor communicatie met andere zorgverleners, of als reminder voor eigen gebruik. Graag horen we wat de beweegredenen zijn om deze zib te ontwikkelen en welke informatie dan in deze zib komt, wat niet al in een andere zib kan worden geregistreerd
Reactie functioneel beheerder zib centrum:
(afstemming met indiener na 29 juni) Nadat kandidaat zib volledig is gemaakt
Jeroen Windhorst June 30, 2020 at 9:01 AM
Reactie consultatieronde door IKNL:
De tekst onder "concept" is nu verwarrend en verdiend denken wij wat aanscherping. Kijkende naar het inkijkexemplaar van tabel 59 gaat het hier volgens mij alleen om het herinneren aan type activiteiten die nog 'administratief' gedaan moeten worden (bijv. het inschieten/inplannen van contactmomenten, verwijzingen en orders). Want de concrete activiteiten zelf kun je vaak prima kwijt in andere bestaande zibs; zo zijn behandelingen en diagnostische procedures te vangen in de zib verrichting en is er een aparte zib voor zorgafspraak. Het lijkt ons dat je die betreffende zibs daar ook voor gebruikt. De tekst doet nu echter vermoeden dat je die hier ook kunt aanduiden.
Bij deze zib staat verder niet aangegeven wie de auteur/opdrachtgever is van deze Klinische herinnering, maar wel de beoogd uitvoerder. Voor de uitvoerder lijkt het ons handig om te weten wie de auteur/opdrachtgever is (als hij/zij dat zelf niet is geweest). Bijv. als de medisch secretaresse/verpleegkundig specialist/ ANIOS (auteur) een herinnering maakt aan de bevoegde arts (uitvoerder) om diagnostiek te orderen danwel te autoriseren. Of andersom een herinnering die een arts maakt voor een med. secretaresse. In het kader van overdracht (de patiënt verhuisd bijv. van praktijk) is het ook fijn om te weten van wie de herinnering afkomstig is.
Reactie functioneel beheerder zib centrum:
(afstemming met indiener na 29 juni) Nadat kandidaat zib volledig is gemaakt
Jeroen Windhorst June 30, 2020 at 6:56 AM
Reactie consultatieronde door Ernst de Bel (Radboudumc):
De klinische herinnering is in het Radboudumc ingericht als HMP Health Maintenance Plan, en die heeft een protocolsjabloon als bron. Dit betekent, dat er een herhaalpatroon is voor de te plannen verrichting of bezoek, met een workflow voor de uitvoering, primair verantwoordelijke en escalatie mechanisme. Deze procesverbetering is gericht op de zorglogistiek van de eigen organisatie. Ik zie niet in hoe hier een dataset voor communicatie tussen zorgcontexten gaat ontstaan, anders dan al bestaat voor verwijzingen: het datamodel is net zo goed te lezen als een verwijzing (uitvoerde, zorgactiviteit, status, probleem/diagnose), beoogde uitvoerdatum (ik denk dat ‘moeten’ in het element tijdsinterval niet wenselijk is). De afhandelingsdatum is al helemaal niet uitwisselbaar te maken: een verwijzing tussen zorgaanbieders zal altijd via een triage verlopen, waarbij de zendende partij de uitvoerende partij niet iets kan opleggen. Binnen het systeem van een zorgorganisatie kan de klinische herinnering wel een plaats hebben, maar de inrichting die het Radboudumc al heeft is rijker, dan dit model aangeeft.
Ik zie de toegevoegde waarde van de ZIB niet.
Reactie functioneel beheerder zib centrum:
(afstemming met indiener na 29 juni) De wens om de klinische herinnering (expliciet niet de taak voor ordercommunicatie) is voortgekomen vanuit de eerste lijn en specifiek het NHG. De bruikbaarheid ervan voor de 2e lijn werd al betwijfeld.
Igor Schoonbrood March 25, 2020 at 10:49 AM
Linda,
(https://www.ihe.net/uploadedFiles/Documents/ITI/IHE_ITI_Suppl_XDW_Rev2.4_TI_2014-10-13.pdf) -> hoofdstuk 5.4.2.3, hoofdstuk 5.4.2.4. en 5.4.3
(https://www.ihe.net/uploadedFiles/Documents/PCC/IHE_PCC_Suppl_DCP.pdf) -> D.2 DCP to XDW Concept Mapping
Linda Mook March 25, 2020 at 10:28 AM
dank. die FHIR resource heb ik bekeken. De IHE documenten zijn vrij veel pagina's. Heb je ook bepaalde hoofdstukken die er uit springen en niet over workflow gaan die je wil dat ik bekijk?
Alle afspraken, verwijzingen, behandelingen en diagnostische procedures en orders die nog niet gepland zijn en relevant voor de zorg van de patiënt. Ook wel Clinical reminders genoemdHiermee kan elke ontvanger, raadpleger of zorginstelling inclusief de patiënt zelf inzicht krijgen in de geplande zorg of metingen die nog moeten worden gedaan in de toekomst voor deze patiënt. Voor geplande zorg (order reeds uitgezet) kunnen andere zibs worden gebruikt.