Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-98

InstructionsForUse zib informatie model komt niet overeen met simplifier

  Details

  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   BgZ, Medicatieproces
  • Informatiestandaard onderdelen:
   Technisch
  • Impact:
   Zie oplossing
  • FHIR Category:
   Examples
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   De suggestie om DosageInstruction en Dosage in één container te zetten nemen we niet over. Eén doseringsinstructie kan namelijk uit meerdere doseringen bestaan ('s ochtends 1 stuk, 's avonds 2 stuks). Er is een voorbeeld (https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/mp:V9.0_Voorbeelden_doseringen#Dagdelen.2C_met_verschillende_keerdosis) beschikbaar voor deze use case, met een uitwerking in HL7 CDA en HL7 FHIR.
   De link naar de MP9 voorbeelden van dosering toegevoegd aan het TO en aan het InstructionsForUse profiel.
   Show
   De suggestie om DosageInstruction en Dosage in één container te zetten nemen we niet over. Eén doseringsinstructie kan namelijk uit meerdere doseringen bestaan ('s ochtends 1 stuk, 's avonds 2 stuks). Er is een voorbeeld ( https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/mp:V9.0_Voorbeelden_doseringen#Dagdelen.2C_met_verschillende_keerdosis ) beschikbaar voor deze use case, met een uitwerking in HL7 CDA en HL7 FHIR. De link naar de MP9 voorbeelden van dosering toegevoegd aan het TO en aan het InstructionsForUse profiel.

   Description

   In de InstructionForUse zib staat dat DosingInstructions zowel DoseDuration en SequenceNumber met kardanaliteit (0..1) en Dosage met kardanalitiet (0..*). DoseDuration en SequenceNumber bevinden zich in Dosage(HCIM InstructionsForUse) op simplifier. Dit maakt het erg moeilijk om één DoseDuration en SequenceNumber te vinden.

   Ook zijn zowel NL-CM:9.12.19935 en NL-CM:9.12.22095 niet te vinden in de mappings op de simplifier.

   Als ik er zo naar kijk heb ik sterk het vermoeden dat DosingInstructions en Dosage eigenlijk hetzelfde container zouden moeten zijn. Ik heb een voorbeeld model gemaakt van hoe het naar mijn idee zou moeten zijn.

    Attachments

     Activity

      People

      Assignee:
      toonstra Ardon Toonstra
      Reporter:
      yuri.bonanno@curavista.nl Yuri Bonanno
      Watchers:
      0 Start watching this issue

       Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved:

        Estimations By Role

        No roles have been estimated yet.