Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-778

Ontbrekende ConceptMaps

  Details

  • Type: Wijzigingsverzoek
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: 2019.01 - Januari 2020
  • Component/s: None
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   Alle
  • Informatiestandaard onderdelen:
   FHIR
  • Impact:
   Laag tot geen, betreft verduidelijking.
  • FHIR Category:
   ConceptMaps
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   Toevoegen van extensie https://www.hl7.org/fhir/stu3/extension-concept-bidirectional.html aan alle ConceptMaps, waarbij de waarde 'true' is voor ConceptMaps die bidirectioneel gebruikt kunnen worden en de waarde 'false' voor wanneer dat niet zo is.

   Nalopen van de FHIR-profielen voor consequente toepassing van de code-specification extensie en toepassing hiervan beter beschrijven in de FHIR IG.
   Show
   Toevoegen van extensie https://www.hl7.org/fhir/stu3/extension-concept-bidirectional.html aan alle ConceptMaps, waarbij de waarde 'true' is voor ConceptMaps die bidirectioneel gebruikt kunnen worden en de waarde 'false' voor wanneer dat niet zo is. Nalopen van de FHIR-profielen voor consequente toepassing van de code-specification extensie en toepassing hiervan beter beschrijven in de FHIR IG.
  • Release notes:
   Hide

   Added bi-directional extension to each ConceptMap and set to true if bidirectional or false if not bidirectional. Secondly added the code.specification extension to the FHIR-profiles where the extension was not added yet: zib-AllergyIntolerance, zib-Encounter, zib-Problem, nl-core-contactpoint.

   Show
   Added bi-directional extension to each ConceptMap and set to true if bidirectional or false if not bidirectional. Secondly added the code.specification extension to the FHIR-profiles where the extension was not added yet: zib-AllergyIntolerance, zib-Encounter, zib-Problem, nl-core-contactpoint.

   Description

   We zijn op het moment bezig om de ConceptMaps toe te voegen aan onze codevertaal service. In de Nictiz-package zijn er een aantal ingeleverd, maar die lijken alleen maar uit te gaan van de situatie dat een zib omgezet moet worden naar een FHIR-bericht en niet andersom. 

   Gezien wij aan de PGO-kant bouwen is dat voor ons onhandig, omdat we dan die codes niet meer om kunnen zetten naar een zib-code en vervolgens Nederlandse vertaling. Specifiek ben ik op zoek naar ConceptMaps voor interne FHIR-codes naar de ValueSets die worden gebruikt in de zibs. In de Nictiz-package is hier één mapping beschikbaar, namelijk: https://simplifier.net/nictizstu3-zib2017/condition-clinical-status-codes-to-probleemstatuscodelijst
   Voor de overige mappings gaan ze alleen van zib-code naar FHIR-code.

   Volgens FHIR-specificaties zijn mappings niet bidirectionaal (behalve als dit expliciet aangegeven is in het bestand zelf). Wij kunnen die mappings die er nu bij gegeven worden dus niet automatisch overnemen. Quote: 'Mappings are one way - from the source to the target system. In many cases, the reverse mappings are valid, but this cannot be assumed to be the case.'

   Zouden jullie de omgekeerde mappings ook beschikbaar kunnen maken of anders (indien dat mogelijk is) expliciet aangeven bij de ConceptMaps dat ze als eigenschap hebben bidirectional te zijn? 

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       goris@nictiz.nl Vincent Goris
       Reporter:
       Davey.Schilling@topicus.nl Davey Schilling
       Watchers:
       0 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.