Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-269

Huisartsgegevens: Discrepantie Technisch ontwerp en Kwalificatie

  Details

  • Type: Wijzigingsverzoek
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Done
  • Fix Version/s: None
  • Component/s: None
  • Blokkerend:
   Ja
  • Informatiestandaard:
   Huisartsgegevens
  • Informatiestandaard onderdelen:
   Kwalificatie
  • Impact:
   Hide
   Bestaande implementaties moeten voor intoleranties een andere query parameter implementeren. Geschatte impact: laag

   Bestaande implementaties kunnen attentiewaarden niet ophalen via _revinclude maar moet hiervoor indien gewenst een nieuwe query doen op Flag. Geschatte impact: medium

   Bestaande implementaties kunnen geen expliciete selectie doen op "actieve" medicatieafspraken. Dit moet procedureel bij het HIS worden opgelost totdat we in de volgende update van huisartsgegevens een betere oplossing kunnen implementeren. Geschatte impact: medium
   Show
   Bestaande implementaties moeten voor intoleranties een andere query parameter implementeren. Geschatte impact: laag Bestaande implementaties kunnen attentiewaarden niet ophalen via _revinclude maar moet hiervoor indien gewenst een nieuwe query doen op Flag. Geschatte impact: medium Bestaande implementaties kunnen geen expliciete selectie doen op "actieve" medicatieafspraken. Dit moet procedureel bij het HIS worden opgelost totdat we in de volgende update van huisartsgegevens een betere oplossing kunnen implementeren. Geschatte impact: medium
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   - Toevoegen query op Flag in technisch ontwerp met als doel de attentiewaarden te kunnen ophalen
   - Aanpassen van query op AllergyIntolerance van code=http://snomed.info/sct|419511003 naar category=medication
   - Aanpassen van query op EpisodeOfCare?_revinclude=Flag:detail naar EpisodeOfCare (_revinclude doet overigens geen kwaad, maar hij werkt op deze manier ook niet)
   - Aanpassen van query op actieve medicatieafspraken door de parameter status te verwijderen. Deze is optioneel in het profiel en is niet de manier om te weten of een medicatieafspraak actief is. Het gevolg is wel dat je niet "actieve" medicatieafspraken krijgt, maar "alle". MedicationRequest?status=active&category=http://snomed.info/sct|16076005&_include:MedicationRequest:medication naar MedicationRequest?periodofuse=ge[today]&category=http://snomed.info/sct|16076005&_include:MedicationRequest:medication

   De manier om te weten of een medicatieafspraak "actief" is, zit in de gebruiksperiode. Deze hoeft niet gevuld te zijn en in zo'n geval moet je veronderstellen dat deze nog loopt. Een PGO kan via de extensie periodOfUse dus na ontvangst van de gegevens zien of deze nog loopt.
   Show
   - Toevoegen query op Flag in technisch ontwerp met als doel de attentiewaarden te kunnen ophalen - Aanpassen van query op AllergyIntolerance van code= http://snomed.info/sct |419511003 naar category=medication - Aanpassen van query op EpisodeOfCare?_revinclude=Flag:detail naar EpisodeOfCare (_revinclude doet overigens geen kwaad, maar hij werkt op deze manier ook niet) - Aanpassen van query op actieve medicatieafspraken door de parameter status te verwijderen. Deze is optioneel in het profiel en is niet de manier om te weten of een medicatieafspraak actief is. Het gevolg is wel dat je niet "actieve" medicatieafspraken krijgt, maar "alle". MedicationRequest?status=active&category= http://snomed.info/sct |16076005&_include:MedicationRequest:medication naar MedicationRequest?periodofuse=ge[today]&category= http://snomed.info/sct |16076005&_include:MedicationRequest:medication De manier om te weten of een medicatieafspraak "actief" is, zit in de gebruiksperiode. Deze hoeft niet gevuld te zijn en in zo'n geval moet je veronderstellen dat deze nog loopt. Een PGO kan via de extensie periodOfUse dus na ontvangst van de gegevens zien of deze nog loopt.

   Description

   Het technisch ontwerp van de HuisartsGegevens op de Medmij wiki bevat een aantal voorbeeld URL’s waarmee je berichten zou kunnen ophalen.

   De voorbeeld URL’s komen niet overeen met wat er bij Nictiz/FHIR3-0-1-MM201901-Test/GenPractData-1-1-1/PHR-Client verwacht wordt als set aan requests.

   Edit: Ik maak dit even wat concreter. 
   De touchstone requests bevatten bijvoorbeeld geen patiënt ZIB. Terwijl het technisch ontwerp en het huisartsen testscript deze wel bevatten.
   Ook is er op touchstone één specifieke request dat alle Flag ZIB's ophaalt maar in het voorbeeld van het technisch ontwerp staat /EpisodeOfCare?_revinclude=Flag:detail.

   Ik kan me voorstellen dat dit gewoon voorbeelden zijn van hoe je het zou kunnen doen. Verder kan ik Patiënt ook uit een reference halen van de andere ZIB's. Maar ik wil zeker weten of dit de bedoeling is.

   Met vriendelijke groet,

   Yuri Bonanno

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       koolschijn Bas Koolschijn
       Reporter:
       yuri.bonanno@curavista.nl Yuri Bonanno
       Watchers:
       1 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.