Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-220

Hoe als PGO om te gaan met referenties?

Details

  • Wijzigingsverzoek
  • Status: Gesloten
  • 3
  • Resolution: Fixed
  • 2019.01 - Patches 2019
  • None
  • Nee
  • Alle
  • Functioneel
  • -
  • Hide
   Nadere toelichting generiek opnemen op https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/MedMij:Vdraft_Kwalificatie#Kwalificatiescripts:
   "In de addenda kunnen voorbeelden met data-elementen uitgewerkt zijn, die via FHIR references resolved moeten worden. Bijvoorbeeld het specialisme van een zorgverlener bij een verrichting, dat via PractitionerRole opgehaald kan worden. In het geval dat een dergelijk voorbeeld is uitgewerkt, zal bij de kwalificatie ook gecontroleerd worden of de referentie correct 'resolved' is. Het uitgangspunt is dat alle references resolveable moeten zijn, niet dat ze resolved worden. Een PGO zou er ook voor kunnen kiezen om een clickeable link te tonen, waarmee een gebruiker (de persoon) desgewenst zelf kan 'resolven', eventueel zelfs in een nieuwe sessie (na de initiële 15 minuten). Meer informatie over het gebruik van FHIR references binnen MedMij is te vinden in de informatiestandaard overstijgende principes op de technische ontwerp pagina."
   Show
   Nadere toelichting generiek opnemen op https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/MedMij:Vdraft_Kwalificatie#Kwalificatiescripts: "In de addenda kunnen voorbeelden met data-elementen uitgewerkt zijn, die via FHIR references resolved moeten worden. Bijvoorbeeld het specialisme van een zorgverlener bij een verrichting, dat via PractitionerRole opgehaald kan worden. In het geval dat een dergelijk voorbeeld is uitgewerkt, zal bij de kwalificatie ook gecontroleerd worden of de referentie correct 'resolved' is. Het uitgangspunt is dat alle references resolveable moeten zijn, niet dat ze resolved worden. Een PGO zou er ook voor kunnen kiezen om een clickeable link te tonen, waarmee een gebruiker (de persoon) desgewenst zelf kan 'resolven', eventueel zelfs in een nieuwe sessie (na de initiële 15 minuten). Meer informatie over het gebruik van FHIR references binnen MedMij is te vinden in de informatiestandaard overstijgende principes op de technische ontwerp pagina."
  • Hide

   Nadere toelichting ten aanzien van FHIR references.

   Show
   Nadere toelichting ten aanzien van FHIR references.

  Description

   Hoe om te gaan met referenties, zoals specialisme van zorgverlener bij verrichtingen: dient PGO standaard te resolven via PractitionerRole of bijvoorbeeld een 'clickeable' link te maken zodat persoon desgewenst zelf kan resolven? Eventueel zelfs in een nieuwe sessie (als de initiële sessie van 15 minuten is verlopen).

   Standaard alle referenties resolven levert waarschijnlijk onnodig veel 'dataverkeer' op. Bij kwalificatie zal daar waar het relevant geacht wordt een voorbeeld uitgewerkt zijn, waarbij beoordeeld kan worden dat een referentie correct geresolved is.

    

   Attachments

    Activity

     People

      koolschijn Bas Koolschijn
      koolschijn Bas Koolschijn
      Watchers:
      0 Start watching this issue

      Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved: