Uploaded image for project: 'Medicatieproces'
 1. Medicatieproces
 2. MP-707

Toevoegen SNOMED-CT codes voor Toedieningsweg

Details

  • MP9 2.0
  • Patch (Z)
  • Nictiz Informatie analist, Nictiz HL7-specialist

  Description

   Wijzigingsverzoek via ZIB-1781 binnengekomen:

   In de zib InstructionsForUse (ik kijk naar 2020, maar daarna zie ik het ook nog terug) zit op het element RouteOfAdministration de RouteOfAdministrationCodelijst. Deze bevat nu alle waarden uit de G-Standaard Toedieningswegen, en de binding staat op required. Dit beperkt je in de keuze opties. Ik snap dat in Nederland de G-standaard, de leidraad is, maar het zou mooi zijn als het ook mogelijk is om dit internationaal te maken middels SNOMED-CT codes. In SNOMED zit de code 284009009 route van toediening, met allemaal children die ook een Nederlandse vertaling hebben. Zou het mogelijk zijn om al deze codes als afgeleide eraan toe te voegen?

   Helemaal ideaal ideaal zou het zijn als er een mapping zou zijn tussen de toedieningswaarden in de g-standaard en SNOMED-ct codes, maar ik weet niet of er zoiets voorhanden is en/of dit binnen de werkzaameheden van Nictiz ligt?

   Ook voor het element Criterium heeft de AsNeededCriteriumCodelist een required binding met zeer specifieke Nederlandse codes. Is het hiervoor ook mogelijk om deze lijst uit te breiden/aan te passen met SNOMED codes?

   LvW (19-7-2022):
   Ter aanvulling: Hetzelfde geldt overigens voor de MedicatieToedieningToedieningswegCodelijst in de zib MedicatieToediening2 (2020), waar dezelfde codelijst gebruikt, en ook dezelfde SNOMED codes toegevoegd kunnen worden.

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       H.SilvaCostaMelo@nictiz.nl Hernany Silva Costa Melo
       l.vanwijk@furore.com Liset van Wijk
       Watchers:
       5 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated: