Uploaded image for project: 'Medicatieproces'
 1. Medicatieproces
 2. MP-663

relaties tussen meerdere (tijdelijke) stop-MA's

Details

  • Wijzigingsverzoek
  • Status: In Intake
  • 2
  • Resolution: Unresolved
  • MP9 3.0
  • Ontwerp
  • None
  • Nictiz Informatie analist
  • B - 'Patch'
  • Nog in te plannen

  Description

   Uit consolidatie-overleg van 8 juni 2022:

   Er volgt een discussie over elkaar opvolgende stop-MA’s. Een stop-MA SMA1 mag de gebruiksperiode van de MA1 die hij stopt wel verkorten maar niet verlengen. Stel dat je stop-MA SMA1 een stopdatum in de toekomst heeft. Dan kan een zorgverlener zich daarna nog bedenken en die periode weer wil verkorten. Dus je hebt gezegd stop per volgende week vrijdag, maar je wilt alsnog al stoppen per vandaag. Dan schrijf je een nieuwe stop-MA SMA2 uit. Naar welke MA verwijst die SMA2?

   En:

   Dan de stop-MA met stoptype ‘tijdelijk onderbreken’: tSMA1. Een dergelijke stop-MA is eigenlijk een gewone stop-MA met dezelfde systematiek, maar heeft als verschil dat de betreffende MA in de MBH actueel blijft (ook al mag de patiënt even niet gebruiken). Dit heeft als voornaamste doel dat er bewaakt moet blijven worden op dit middel. Dat is waar zo lang er geen stop-MA met stoptype ‘definitief staken’ is (of dat de gebruiksperiode van de onderbroken MA verlopen is, maar in dit soort use cases gaat het normaliter om MA’s zonder einddatum gebruik).

   1. Stel dat je beslist om vervolgens definitief te staken, dus je maakt SMA2. Naar welke MA verwijst dan die tweede stop-MA SMA2 weer? Naar tSMA1? Of naar de originele MA1? Stop je dan de stop-MA tSMA1? En wat is dan je einddatum gebruik? Bart: ik verwacht dat je dan de einddatum gebruik van de tSMA1 overneemt, want dat is nu effectief definitief staken vanaf die datum geworden. Arianne: dat is eigenlijk raar, want in de tussenliggende periode ben je wel blijven bewaken en heb je dus medische beslissingen genomen op basis van stoptype tijdelijk. Ik zou verwachten dat de einddatum van SMA2 gelijk valt met de beslissing van de zorgverlener om definitief te gaan staken. Ik denk wel dat we ook voor deze use case niet expliciet gespecificeerd hebben naar welke MA deze SMA2 verwijst, al ligt het voor de hand dat dit tSMA1 is, omdat dat de MA is die aangepast wordt.
   2. Stel dat je ergens in de tijd na het ontstaan van tSMA1 beslist om de MBH weer te hervatten. Wordt dat dan gezien als een normale wijziging? Maak je dan dus een technische staken-MA met een bijbehorende nieuwe MA? En verwijzen die dan allebei naar de tSMA1?

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       zanden@nictiz.nl Roxanne van Zanden
       wetering Arianne van de Wetering
       Watchers:
       2 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated: