Uploaded image for project: 'Medicatieproces'
 1. Medicatieproces
 2. MP-487

Migratie volgorde

Details

  • Wijzigingsverzoek
  • Status: In analyse
  • 2
  • Resolution: Unresolved
  • None
  • Hide
   Dit is het voorstel zoals besproken is tijdens de werkstroomsessie 'migratie en hybride situatie' van 14 april 2022.
   De migratievolgorde voor een EVS en AIS is als volgt vastgesteld:
   migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren
   Show
   Dit is het voorstel zoals besproken is tijdens de werkstroomsessie 'migratie en hybride situatie' van 14 april 2022. De migratievolgorde voor een EVS en AIS is als volgt vastgesteld: migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren
  • Hide

   In de werkstroom 'migratie en hybride situatie' is een migratie volgorde bedacht ter beperking van duplicate MBH's. Hierbij verschilde de migratie volgorde voor een EVS ten opzichte van een AIS. 

   Met een mogelijke introductie van een transformatie dienst MP-572 ontstaat er een probleem met de gekozen migratievolgorde. In de werkstroomsessie van 14 april 2022 is aangegeven dat de volgende situatie niet wenselijk is: 

   Met de huidige afspraken moet een MP9-AIS, als er nog geen raadpleging en reconsiliatie heeft plaatsgevonden, medicatiegegeven als MP6.12 verstrekkingen beschikbaar blijven stellen. Er bestaat echter wel een MP9-TA in het systeem. Dit betekend dat de MP9-TA vertaald moet worden naar een MP6.12 verstrekking. Vervolgens zou de transformatiedienst deze opnieuw vertalen naar een MP9-TA voor andere MP9-systemen. 

   Daarom is er voor gekozen om de migratievolgorde voor AIS'en gelijk te trekken met de de EVS'en. 

   EVS én AIS: migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren

   Show
   In de werkstroom 'migratie en hybride situatie' is een migratie volgorde bedacht ter beperking van duplicate MBH's. Hierbij verschilde de migratie volgorde voor een EVS ten opzichte van een AIS.  Met een mogelijke introductie van een transformatie dienst MP-572 ontstaat er een probleem met de gekozen migratievolgorde. In de werkstroomsessie van 14 april 2022 is aangegeven dat de volgende situatie niet wenselijk is:  Met de huidige afspraken moet een MP9-AIS, als er nog geen raadpleging en reconsiliatie heeft plaatsgevonden, medicatiegegeven als MP6.12 verstrekkingen beschikbaar blijven stellen. Er bestaat echter wel een MP9-TA in het systeem. Dit betekend dat de MP9-TA vertaald moet worden naar een MP6.12 verstrekking. Vervolgens zou de transformatiedienst deze opnieuw vertalen naar een MP9-TA voor andere MP9-systemen.  Daarom is er voor gekozen om de migratievolgorde voor AIS'en gelijk te trekken met de de EVS'en.  EVS én AIS: migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren
  • Hide

   Tijdens de werkstroomsessie 'migratie en hybride situatie' van 14 april 2022 is besproken dat de huidige migratievolgorde niet wenselijk is in combinatie met een mogelijke transformatiedienst. 

   De migratievolgorde voor een EVS en AIS is daarom als volgt vastgesteld: 
   migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren

   In de notulen van de werkstroomsessie van 14 april 2022 is de discussie terug te lezen. 

   Op de wiki pagina 'migratie en hybride' is de migratievolgorde en achtergrond informatie beschikbaar. 

   Show
   Tijdens de werkstroomsessie 'migratie en hybride situatie' van 14 april 2022 is besproken dat de huidige migratievolgorde niet wenselijk is in combinatie met een mogelijke transformatiedienst.  De migratievolgorde voor een EVS en AIS is daarom als volgt vastgesteld:  migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren In de notulen van de werkstroomsessie van 14 april 2022 is de discussie terug te lezen.  Op de wiki pagina 'migratie en hybride' is de migratievolgorde en achtergrond informatie beschikbaar. 
  • B - 'Patch'
  • Nog in te plannen

  Description

   In het leveranciersoverleg is een volgorde bij migratie/reconciliatie besproken:

   raadplegen - migreren - reconciliëren - beschikbaarstellen

   reconciliëren is deels automatisch en wat overblijft via medicatieverificatie.

   Tijdens het leveranciersoverleg van 7 oktober 2021 hebben deelnemers aangegeven dat zij het liefst onafhankelijk van een raadpleegactie hun systeem willen migreren. Dus starten met migratie. Dan zou het worden:

   migreren - raadplegen - reconciliëren - beschikbaarstellen

   In datzelfde overleg is gevraagd om ook de optie te onderzoeken waarbij direct na migratie alvast beschikbaar gesteld wordt. Dit heeft als voordeel dat de MP9 bouwstenen sneller te raadplegen zijn. Het heeft echter als nadeel dat je elkaars MBH's niet kent / niet kunt gebruiken en daarom meer dubbele MBH's krijgt. De gevraagde te onderzoeken optie is dus:

   migreren - beschikbaarstellen - raadplegen - reconciliëren.

   Attachments

    Activity

     People

      pos@nictiz.nl Michiel Pos
      wetering Arianne van de Wetering
      Watchers:
      2 Start watching this issue

      Dates

       Created:
       Updated:

       Jigit Development

        Branches:
        Pull requests: