Uploaded image for project: 'Medicatieproces'
 1. Medicatieproces
 2. MP-375

Financiële vergoeding geneesmiddel met artsenverklaring / bijlage 2 geneesmiddelen

Details

  Description

    

   Vanuit apotheker LUMC:

   n.a.v. BITS MP-44 en MP-181

   Als je naar https://znformulieren.nl/ gaat zie je hier diverse financiële vergoedingsafspraken staan, zoals de add-on en de stoppen met roken voorwaarden. Hiervoor zijn dus codes gemaakt die meegestuurd kunnen worden. Al heel fijn!

    __ 

   Er is ook het tabblad farmacie; hier zie je een aantal geneesmiddel waarvoor aanvullende voorwaarden zijn opgesteld. Alleen indien een patiënt voldoet aan deze voorwaarden en de arts hiervoor een artsenverklaring heeft ingevuld kan je het geneesmiddel declareren bij de zorgverzekeraar. Het zou natuurlijk mooi zijn als een dergelijke artsenverklaring (of in ieder geval de aanvullende voorwaarden) worden meegestuurd met een medicatie afspraak.

    __ 

   Bijvoorbeeld bij de geneesmiddelgroep GLP-1 agonist is zo’n dergelijke artsenverklaring nodig (zie bijlage). Zou het mogelijk zijn dit in een bouwsteen in te bouwen waardoor ook dit soort gegevens worden meegestuurd met een medicatieafspraak. Uiteraard zijn deze voorwaarden ook aan verandering onderhevig.

   -- 

   Er zijn ook bijlage 2 geneesmiddelen met enkel een apotheek-instructie. Dan zijn er dus wel aanvullende voorwaarden verbonden aan een geneesmiddel om hem voor vergoeding in aanmerking te laten komen, maar er is geen aanvullende artsenverklaring nodig. Zie bijvoorbeeld het geneesmiddel Sitagliptine

   In die gevallen is het heel fijn als je hiervoor niet de arts om gegevens hoeft te vragen.

    

   Vanuit Leverancier:

   Kan ELV (eerstelijnsverblijf) aanduiding meegeven worden in financiële indicatiecode? Is ook een soort status van financiële declaratie.

    en 'chronisch gebruik'

    

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       titia.van.malestein Titia van Malestein
       geijndenboogert Marijke van Geijn - den Boogert (Inactive)
       Watchers:
       1 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated: