Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-94

Specimen microorganism en specimenSource mappen naar hetzelfde fhir element

Details

  • Nee
  • BgZ, Laboratoriumresultaten
  • FHIR
  • Profiles
  • Hide
   Gesuggereerde classificatie: patch van een bug

   Specimen profiel aanpassen zodat micro-organismen worden ondersteund zoals bedoeld in FHIR. Zie voor het richtsnoer voor de aanpassing: http://hl7.org/fhir/STU3/specimen-example-isolate.xml.html

   Gesuggereerde impact: zowel in de BgZ als in Lab ligt nog geen focus op microbiologie. Iedereen die het zou gaan implementeren zou hierdoor niet verder kunnen. Het moet dus opgelost voordat microbiologie in scope is, maar dit is op moment van schrijven nog niet het geval.
   Show
   Gesuggereerde classificatie: patch van een bug Specimen profiel aanpassen zodat micro-organismen worden ondersteund zoals bedoeld in FHIR. Zie voor het richtsnoer voor de aanpassing: http://hl7.org/fhir/STU3/specimen-example-isolate.xml.html Gesuggereerde impact: zowel in de BgZ als in Lab ligt nog geen focus op microbiologie. Iedereen die het zou gaan implementeren zou hierdoor niet verder kunnen. Het moet dus opgelost voordat microbiologie in scope is, maar dit is op moment van schrijven nog niet het geval.
  • Hide

   Het profiel zib-LaboratoryTestResult-Specimen moet worden aangepast zodat:

   • De mapping van NL-CM:13.1.22 komt te zitten op Specimen.type
   • Er een duiding moet wordt toegevoegd op Specimen.type en Specimen.parent zodat deze helder maken hoe micro-organismes samenhangen met het materiaal waaruit ze zijn geïsoleerd.
   • Er een voorbeeld aan onze set wordt toegevoegd voor deze constructie
   Show
   Het profiel zib-LaboratoryTestResult-Specimen moet worden aangepast zodat: De mapping van NL-CM:13.1.22 komt te zitten op Specimen.type Er een duiding moet wordt toegevoegd op Specimen.type en Specimen.parent zodat deze helder maken hoe micro-organismes samenhangen met het materiaal waaruit ze zijn geïsoleerd. Er een voorbeeld aan onze set wordt toegevoegd voor deze constructie

  Description

   In de Specimen zib wordt er gesproken over "Microorganism" (Coded Description) en "SpecimenSource" (String). De simplifier pagina geeft aan dat deze beiden naar Specimen.subject mappen, terwijl dat een reference naar een nl-core-patient / group / MedicalDevice / Substance hoort te zijn volgens de simplifier specificatie. Daarbij is de kardinaliteit ook gezet op 1..1 terwijl de wiki aangeeft dat beiden 0..1 zijn (of is het idee dat er 1 van de twee altijd moet zijn).

   Kunnen jullie hier toelichting op geven

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       henket Alexander Henket
       michel.kraaijeveld@curavista.nl Michel Kraaijeveld
       Watchers:
       0 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

        Jigit Development

         Branches:
         Pull requests: