Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-285

Vraag kwalificatie-eis kopie-indicatie

  Details

  • Type: Vraag
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: None
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   Medicatieproces
  • Informatiestandaard onderdeel:
   Kwalificatie

   Description

   Deze vraag gaat over https://informatiestandaarden.nictiz.nl/images/0/05/19_Kwalificatiescript_Raadplegen_medicatieoverzicht907.pdf > 1 Medicatieoverzicht tonen > 1.1 Doel en verwacht resultaat > laatste (derde) regel van de tabel

    

   Volgens het addendum https://informatiestandaarden.nictiz.nl/wiki/MedMij:V1.0_MP9.0.7-KwalificatieAddendumMedicatieoverzicht kunnen wij met een simpel ja/nee tonen of iets wel of niet een kopie is. Dit kunnen we afleiden aan de kopie-indicator in een FHIR-resource. Door dit te implementeren voldoen we aan “Aantonen dat het systeem kan omgaan met de ‘kopie indicator’” wat in het kwalificatiescript staat.

    

   Het kwalificatiescript zegt verder: “Het systeem toont ontvangen informatie juist aan de eindgebruiker.” Dit spreekt voor zich.

    

   Maar het kwalificatiescript zegt ook: “Zowel de eigen als een kopie van (bij de verzender bekende) bouwstenen van andere bronnen gaan mee in het medicatieoverzicht.” Dit lijkt een toelichting op wat het XIS moet sturen, dus niet relevant voor ons als PGO. Wordt hier bedoeld dat we simpelweg alles moeten tonen wat we binnenkrijgen, ongeacht kopie-indicatie ja/nee? Of wordt hier bedoeld dat we juist wel iets speciaals moeten doen met kopieën versus originelen, bijvoorbeeld de originele gegevens erbij ophalen als iets een kopie is?

   Met vriendelijke groeten,

   Yuri Bonanno

    Attachments

     Activity

      People

      Assignee:
      galen@nictiz.nl Niek van Galen
      Reporter:
      yuri.bonanno@curavista.nl Yuri Bonanno
      Watchers:
      1 Start watching this issue

       Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved:

        Estimations By Role

        No roles have been estimated yet.