Details

  • Sub-task
  • Status: Geintegreerd
  • 3
  • Resolution: Resolved
  • None
  • None

  Description

   Dit is een niet-geversioneerde pagina dus dit kan nog niet worden klaargezet op een Vissue-pagina, dit moet op de dag van patchrelease direct worden doorgevoerd.

   De volgende tekst wordt dan toegevoegd:

   ==Publicaties en versies==
   Alleen de 2020.x-publicaties worden actief beheerd, publicatie 2019.01 is in passief beheer.

   Op het moment zijn er drie MedMij-publicaties in gebruik: 2019.01, 2020.01 en 2020.02<ref>Publicatie 2020.02 bevat alleen de informatiestandaard Basisgegevens Langdurige Zorg.</ref>. Een publicatie is een bundel met compatibele versies van de MedMij-informatiestandaarden. Dat wil zeggen: de standaarden in een publicatie zijn gebaseerd op dezelfde algemene specificaties en hetzelfde FHIR-package. De verschillen tussen publicaties echter zijn over het algemeen niet groot, maar wel incompatibel van aard.

   Bijvoorbeeld: de Basisgegevensset Zorg versie 2.1 zit samen met Zelfmetingen versie 1.2 in publicatie 2019.01, dus deze informatiestandaarden zijn compatibel met elkaar. Basisgegevensset Zorg versie 2.1 is echter niet compatibel met Basisgegegvensset Zorg versie 3.0 in publicatie 2020.01.

   DVP's en DVZA's kunnen elk van deze publicaties implementeren en moeten zich dus hierop kwalificeren. Publicatie 2019.01 wordt echter begin 2022 uitgefaseerd en wordt op het moment alleen passief beheerd. Dit betekent dat alleen het onderhoud wordt uitgevoerd dat noodzakelijk geacht wordt. Publicaties 2020.01 en 2020.02 worden actief beheerd.

   Welke versie van een informatiestandaard er gebruikt moet worden, wordt bepaald door de MedMij-gegevensdienst die in https://afsprakenstelsel.medmij.nl/display/MMCatalogus/Actuele+gegevensdiensten de Catalogus vermeld staat. Elke gegevensdienst is gekoppeld aan één specifieke versie van een informatiestandaard (of meer specifiek, naar een systeemrol binnen een versie van de informatiestandaard).

   Attachments

    Activity

     People

      edelman@nictiz.nl Pieter Edelman
      edelman@nictiz.nl Pieter Edelman
      Watchers:
      2 Start watching this issue

      Dates

       Created:
       Updated:

       Jigit Development

        Branches:
        Pull requests: