Details

  • Type: Bevinding
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: None
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   Medicatieproces
  • Informatiestandaard onderdeel:
   FHIR
  • FHIR Category:
   Extensions
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   Geen enkele van de http://nictiz.nl/fhir/ canonical URI's komt ergens uit. Voor wat betreft http://fhir.nl in de nl-core-* profielen, geldt dat deze links op een algemene FHIR-pagina uit komen van waaruit geen koppelingen naar het profiel te vinden zijn. De geëigende manier om de juiste pagina te vinden is:

   http://simplifier.net/resolve?target=simplifier&canonical=_canonicalUri_

   Bijvoorbeeld:
   http://simplifier.net/resolve?target=simplifier&canonical=http://nictiz.nl/fhir/StructureDefinition/zib-Medication-RepeatPeriodCyclicalSchedule

   Canonicals aanpassen in de profielen is geen optie omdat dan alle implementaties omvallen. We hebben verzoeken naar de websitebeheerders van nictiz.nl en fhir.nl uitgezet met de vraag of zo'n soort redirect denkbaar is.

   Merk op dat:
   - Op informatiestandaarden.nictiz.nl en op simplifier.net zelf altijd de juiste links worden gebruikt. "Oeps" zou vanaf daar dus niet kunnen voorkomen
   - FHIR definieert de canonical URL als "SHOULD be a literal address at which an authoritative instance of this structure definition is (or will be) published." Dit zal voor MedMij, en bijna ieder ander project, niet letterlijk het geval zijn. De canonical URI kan dus ten hoogste een redirect zijn naar de publicatielocatie op Simplifier.
   Show
   Geen enkele van de http://nictiz.nl/fhir/ canonical URI's komt ergens uit. Voor wat betreft http://fhir.nl in de nl-core-* profielen, geldt dat deze links op een algemene FHIR-pagina uit komen van waaruit geen koppelingen naar het profiel te vinden zijn. De geëigende manier om de juiste pagina te vinden is: http://simplifier.net/resolve?target=simplifier&canonical=_canonicalUri_ Bijvoorbeeld: http://simplifier.net/resolve?target=simplifier&canonical=http://nictiz.nl/fhir/StructureDefinition/zib-Medication-RepeatPeriodCyclicalSchedule Canonicals aanpassen in de profielen is geen optie omdat dan alle implementaties omvallen. We hebben verzoeken naar de websitebeheerders van nictiz.nl en fhir.nl uitgezet met de vraag of zo'n soort redirect denkbaar is. Merk op dat: - Op informatiestandaarden.nictiz.nl en op simplifier.net zelf altijd de juiste links worden gebruikt. "Oeps" zou vanaf daar dus niet kunnen voorkomen - FHIR definieert de canonical URL als "SHOULD be a literal address at which an authoritative instance of this structure definition is (or will be) published." Dit zal voor MedMij, en bijna ieder ander project, niet letterlijk het geval zijn. De canonical URI kan dus ten hoogste een redirect zijn naar de publicatielocatie op Simplifier.

   Description

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       standaarden@medmij.nl MedMij Standaarden
       Reporter:
       Goossen William Goossen
       Watchers:
       1 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.