Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-2254

MedMij-Request-ID header toevoegen

Details

  • Nee
  • Alle
  • Kwalificatie
  • Deelnemers kunnen de kwalificatiescript weer correct draaien.
  • Aan iedere operation binnen TestScripts een requestHeader met naam 'MedMij-Request-ID' toevoegen met als value een UUID.
  • Hide

   A 'MedMij-Request-ID' header is added to each TestScript request operation in qualification materials to conform to MedMij Afsprakenstelsel 1.3.0.

   Show
   A 'MedMij-Request-ID' header is added to each TestScript request operation in qualification materials to conform to MedMij Afsprakenstelsel 1.3.0.

  Description

   In het afsprakenstelsel 1.3.0 (https://afsprakenstelsel.medmij.nl/display/MedMijAfsprakenstelsel130/Resource+interface ) is het volgende toegevoegd:

   1b. De OAuth Client voegt bij het versturen van een resource request een HTTP Header Field }}toe met de naam {{MedMij-Request-ID. Het MedMij-Request-ID moet een willekeurige waarde bevatten en dient uniek te zijn binnen het MedMij netwerk. Het kan een integer waarde zijn, of een UUID, maar kan ook volgens een ander geldig identificatiepatroon worden gevuld.

   Dit betekent dat onze kwalificatiematerialen ook deze MedMij-Request-ID ter beschikking moeten stellen, omdat een ontvangede partij anders op elke test een 400 terug zou moeten sturen.

   Aan iedere operation dient een requestHeader te worden toegevoegd met een uuid als value (https://touchstone.aegis.net/touchstone/userguide/singlehtml/index.html#uuid-st-nodash-st-nodash ).

   Dit moet in ieder geval bij XIS-Server TestScripts te gebeuren (waarbij TouchStone als PGO acteert), maar het kan geen kwaad ze ook bij PHR-Client TestScripts worden toegevoegd.

   De header meesturen binnen het afsprakenstelsel 1.2.0 heeft geen schadelijke gevolgen, dus de oplossingsrichting binnen MM-2253 om per afsprakenstelsel een aparte set TestScripts te maken lijkt voor dit probleem niet nodig.

   Attachments

    Issue Links

     Activity

      People

       duwel@nictiz.nl Jorn Duwel
       duwel@nictiz.nl Jorn Duwel
       Watchers:
       3 Start watching this issue

       Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

        Jigit Development

         Branches:
         Pull requests: