Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-224

Unit bij Amount geen code binding

  Details

  • Type: Vraag
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: Niet van toepassing
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   BgZ
  • Informatiestandaard onderdeel:
   Technisch
  • FHIR Category:
   Profiles
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   https://simplifier.net/NictizSTU3-Zib2017/ZIB-AlcoholUse

   Er wordt juist geen eenheid gedefinieerd. Zoals de zib dat zelf ook niet doet overigens. Er wordt in de zib gesproken van "eenheden per tijdseenheid". Het profiel maakt dat wel iets concreter door te stellen dat dat {glasses} per tijdseenheid zijn. Tevens wordt tekstueel gesuggereerd dat dat iedere redelijke tijdseenheid zoals dag/week/maand/jaar kan zijn.

   De normale regels voor een Quantity zijn van toepassing dus als je als DVZA te maken hebt met een niet-UCUM eenheid dan kun je twee dingen doen:

   - Als het een erkend stelsel is waarvoor een system URI bekend is, dan kan deze in system + code.

   - Als het een eigen bedachte eenheid is of komt uit een stelsel zonder bekende system URI, dan kan deze in unit

   Door andere eenheden dan UCUM te gebruiken in de uitwisseling, gooi je wel je interne registratie over de schutting zonder interoperabiliteitsverwachting, dus het zou een DVZA sieren als daar aandacht aan mapping naar UCUM werd besteed. De zib en het profiel eisen dit echter niet.
   Show
   https://simplifier.net/NictizSTU3-Zib2017/ZIB-AlcoholUse Er wordt juist geen eenheid gedefinieerd. Zoals de zib dat zelf ook niet doet overigens. Er wordt in de zib gesproken van "eenheden per tijdseenheid". Het profiel maakt dat wel iets concreter door te stellen dat dat {glasses} per tijdseenheid zijn. Tevens wordt tekstueel gesuggereerd dat dat iedere redelijke tijdseenheid zoals dag/week/maand/jaar kan zijn. De normale regels voor een Quantity zijn van toepassing dus als je als DVZA te maken hebt met een niet-UCUM eenheid dan kun je twee dingen doen: - Als het een erkend stelsel is waarvoor een system URI bekend is, dan kan deze in system + code. - Als het een eigen bedachte eenheid is of komt uit een stelsel zonder bekende system URI, dan kan deze in unit Door andere eenheden dan UCUM te gebruiken in de uitwisseling, gooi je wel je interne registratie over de schutting zonder interoperabiliteitsverwachting, dus het zou een DVZA sieren als daar aandacht aan mapping naar UCUM werd besteed. De zib en het profiel eisen dit echter niet.

   Description

   In het FHIR Profile HCIM AlcoholUse wordt bij 'Amount' een unit gebruikt uit UCUM. Echter hiervoor wordt geen valueset gebruikt (geen code binding). Wat als DVZA een andere eenheid gebruikt dan een uit UCUM?

    Attachments

     Activity

      People

      Assignee:
      annekegoossen@results4care.nl Anneke Goossen
      Reporter:
      annekegoossen@results4care.nl Anneke Goossen
      Watchers:
      0 Start watching this issue

       Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved:

        Estimations By Role

        No roles have been estimated yet.