Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-201

zib verrichting volgens ZA zorgactiviteitcodes

  Details

  • Type: Bevinding
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: Niet van toepassing
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   BgZ
  • Informatiestandaard onderdeel:
   Functioneel
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   Er zijn diverse issues die de harde verbinding van de zib Verrichting aan de DHD Verrichtingenthesaurus ter discussie stellen. Zowel CBV-codes als zorgactiviteitcodes worden hierbij genoemd als bestaande systemen.

   De Verrichtingen zib wordt in 2017 niet meer aangepast, maar het FHIR profiel is wel zodanig opgesteld vanaf de MedMij voorjaarsrelease, dat andere codesystemen dan SNOMED CT gewoon worden ondersteund.

   Voor CBV-codes heb ik zelfs al de OID kunnen achterhalen. De discussie met de NZa voor de zorgactiviteitscodes-OID loopt nog. Doel is om de betreffende OIDs in de komende zib release ook vertegenwoordigd te laten zijn. Je zult in prerelease 2018.2 dit al zien: https://zibs.nl/wiki/Verrichting-v4.2(2018NL)
   Show
   Er zijn diverse issues die de harde verbinding van de zib Verrichting aan de DHD Verrichtingenthesaurus ter discussie stellen. Zowel CBV-codes als zorgactiviteitcodes worden hierbij genoemd als bestaande systemen. De Verrichtingen zib wordt in 2017 niet meer aangepast, maar het FHIR profiel is wel zodanig opgesteld vanaf de MedMij voorjaarsrelease, dat andere codesystemen dan SNOMED CT gewoon worden ondersteund. Voor CBV-codes heb ik zelfs al de OID kunnen achterhalen. De discussie met de NZa voor de zorgactiviteitscodes-OID loopt nog. Doel is om de betreffende OIDs in de komende zib release ook vertegenwoordigd te laten zijn. Je zult in prerelease 2018.2 dit al zien: https://zibs.nl/wiki/Verrichting-v4.2(2018NL)

   Description

   Bij de verrichtingen-zib staat vermeld dat deze gecodeerd moeten worden volgens de DHD verrichtingen Thesaurus. En niet via de NZA Zorgactiviteiten die nodig zijn voor de financiƫle afhandeling. Probleem is dat niemand (nog) gebruikt.

   Hier hebben we bij het ZKN ook al eens discussie over gehad m.b.t. de zibs.
   Nu krijg ik van ZKN te horen dat dit in een nieuwe versie van de zibs ook toegestaan is om ZA zorgactiviteitcodes terug te geven
   .
   Ik neem aan dat bij de MedMij afspraken dit ook gevolgd gaat worden?

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       henket Alexander Henket
       Reporter:
       kees@asterisque.nl Kees van Oostveen
       Watchers:
       0 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.