Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-199

Snomed codes weergeven.

  Details

  • Type: Vraag
  • Status: Gesloten
  • Priority: 2
  • Resolution: Resolved
  • Fix Version/s: Niet van toepassing
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   Alle
  • Informatiestandaard onderdeel:
   Kwalificatie
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   Voor Kwalificatie is het interdaad de bedoeling dat je gebruikt maakt van beschikbare termen in het codesysteem. Of je, wanneer een Nederlandse term of zelfs een patiëntvriendelijke term voorhanden is, toch een meer zorgverlener-georiënteerde term (Latijn) moet kiezen: dat is dan weer discutabel in een PGO. Ik leg dat graag voor aan onze informatie-analist die mede verantwoordelijk is voor onze kwalificatie-eisen.

   SNOMED CT is een hiërarchie waarin ieder concept van een of meerdere parent-concepten erft en deze parents bepalen mede welke definitie een concept heeft. Anders gezegd: een concept wordt in SNOMED CT gedefinieerd door zijn relaties. SNOMED CT wordt ondersteund door een uitgebreide set documentatie: https://confluence.ihtsdotools.org/display/DOC/Guides. De Technical Implementation Guide (TIG) ligt het dichtste in de buurt van je vraag: https://confluence.ihtsdotools.org/display/DOCTIG/Technical+Implementation+Guide
   Show
   Voor Kwalificatie is het interdaad de bedoeling dat je gebruikt maakt van beschikbare termen in het codesysteem. Of je, wanneer een Nederlandse term of zelfs een patiëntvriendelijke term voorhanden is, toch een meer zorgverlener-georiënteerde term (Latijn) moet kiezen: dat is dan weer discutabel in een PGO. Ik leg dat graag voor aan onze informatie-analist die mede verantwoordelijk is voor onze kwalificatie-eisen. SNOMED CT is een hiërarchie waarin ieder concept van een of meerdere parent-concepten erft en deze parents bepalen mede welke definitie een concept heeft. Anders gezegd: een concept wordt in SNOMED CT gedefinieerd door zijn relaties. SNOMED CT wordt ondersteund door een uitgebreide set documentatie: https://confluence.ihtsdotools.org/display/DOC/Guides . De Technical Implementation Guide (TIG) ligt het dichtste in de buurt van je vraag: https://confluence.ihtsdotools.org/display/DOCTIG/Technical+Implementation+Guide

   Description

   We hebben wat onzekerheid wat betreft de beschrijvingen. We geven in sommige gevallen de Nederlandse Latijnse beschrijvingen terwijl de Nederlandse beschrijvingen ook in de Terminologie set staan.

   Om mijn voorbeeld te verduidelijken:
   De Snomed referentie set bevat het Nederlandse woord "wang".
   De referentie set bevat ook de Nederlandse beschrijving "Bucca", wat naar mijn invulling wang in het Latijn is.

   De verwachting van ons is dat dit voor de kwalificatie geen probleem hoeft te zijn aangezien we wel bewijzen dat we gebruik maken van de Snomed Terminologie set en we de Nederlandse beschrijving weergeven.

   Klopt deze verwachting of komen we hiermee niet door de kwalificatie?

   Er is blijkbaar ook een Snomed beslisboom ergens, zou iemand daar de link voor kunnen leveren?

    

   Met vriendelijke groet,

   Yuri Bonanno

    Attachments

     Activity

      People

      Assignee:
      koolschijn Bas Koolschijn
      Reporter:
      yuri.bonanno@curavista.nl Yuri Bonanno
      Watchers:
      0 Start watching this issue

       Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved:

        Estimations By Role

        No roles have been estimated yet.