Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-1976

Datum in TestScripts vervangen door "patchlevel"

  Details

  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   Alle
  • Informatiestandaard onderdelen:
   FHIR, Kwalificatie
  • Impact:
   Geen impact.
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   * TestScript.date-veld weghalen uit alle testscripts
   * TestScript.version-veld aanvullen met "patchlevel [month]-[year]". Deze versie wordt altijd opgehoogd voor alle (actief onderhouden) testscripts.
   Show
   * TestScript.date-veld weghalen uit alle testscripts * TestScript.version-veld aanvullen met "patchlevel [month]-[year]". Deze versie wordt altijd opgehoogd voor alle (actief onderhouden) testscripts.
  • Release notes:
   Hide

   In de TestScript-resources is de datum (.date-element) vervangen door een "patchlevel"-toevoeging in de versie (.version-element).

   Show
   In de TestScript-resources is de datum (.date-element) vervangen door een "patchlevel"-toevoeging in de versie (.version-element).

   Description

   Op het moment hebben alle TestScripts op Touchstone een TestScript.date element, wat min of meer gebruikt wordt als versiemechanisme. Het is echter niet geheel duidelijk wat de betekenis hiervan is; het wordt automatisch opgehoogd elke keer dat de testscripts nieuw gegenereerd worden. Het is ook lastig om mee te werken in een Gitflow-aanpak.

   Het is wel nuttig om te weten welke versie van een TestScript is uitgevoerd, dus er is wel behoefte aan iets van een versie. TestScripts zullen echter nooit een minor of major change doormaken los van de informatiestandaard. TestScripts worden in principe alleen ge├╝pdatet met de kcr.

   Voorstel is daarom om aan TestScript.version een patch-level toe te voegen die gelijk oploopt met de kcr, dus "patchlevel [month]-[year]". Deze patchlevel wordt altijd bijgewerkt voor alle (actief onderhouden) TestScripts om aan te geven dat ze getest zijn tegen de laatste versie van de FHIR-packages.

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       edelman@nictiz.nl Pieter Edelman
       Reporter:
       edelman@nictiz.nl Pieter Edelman
       Watchers:
       3 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.