Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-141

Vital Signs profielen inconsistent m.b.t. baseDefinition

Details

  • Nee
  • BgZ, Zelfmetingen
  • FHIR
  • Laag. Mappings en definities van de Zib profielen voor Vitals Signs blijven ongemoeid in het profiel. Door het goedzetten van PulseRate komt in de snapshot wel de overige juiste informatie mee.
  • Profiles
  • Aanpassen baseDefinition van HCIM profielen voor BodyTemp, BodyHeight, HeartRate en PulseRate naar ofwel zib-VitalSigns of een gekopieerd profiel van een HL7 Vital Signs profiel indien deze beschikbaar is.

  Description

   De huidige vital sign profielen hebben ofwel als baseDefinition een HL7 FHIR vital signs profiel of een door Nictiz gemaakt/gekopieerd profiel. De HL7 FHIR profielen voor Vital Signs bevatten een contrain die het onmogelijk maakt om andere waarden dan een quantity datatype door te geven voor de waarde van de Observation. Sommige van de Zib modellen voor vital signs bevatten hier echter een andere datatype. Om de constrain te omzeilen maar wel dicht tegen de internationale specificaties te blijven zijn deze profielen kopieerd en aangepast. Voor overzicht doeleinden dienen de Zib vital sign profielen op dezelfde te worden opgebouwd.

   Daarnaast heeft het profiel voor PulseRate (http://nictiz.nl/fhir/StructureDefinition/zib-PulseRate) als baseDefinition het GeneralMeasurement profiel (http://nictiz.nl/fhir/StructureDefinition/zib-GeneralMeasurement). 

    

   Attachments

    Activity

     People

      ardon@fire.ly Ardon Toonstra
      ardon@fire.ly Ardon Toonstra
      Watchers:
      0 Start watching this issue

      Dates

       Created:
       Updated:
       Resolved: