Uploaded image for project: 'MedMij Standaarden'
 1. MedMij Standaarden
 2. MM-1069

Revision of PDF/A search parameters

  Details

  • Type: Wijzigingsverzoek
  • Status: Gesloten
  • Priority: 3
  • Resolution: Resolved
  • Component/s: None
  • Blokkerend:
   Nee
  • Informatiestandaard:
   PDF/A
  • Informatiestandaard onderdelen:
   Technisch
  • Impact:
   Hide
   Backwards incompatible. Clients kunnen niet meer vertrouwen op het gebruik van alle search parameters. Voor clients is de impact waarschijnlijk laag aangezien het onwaarschijnlijk is dat de gehele lijst aan search parameters ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Clients (DVPs) hoeven namelijk niet alle search parameters te ondersteunen en zullen waarschijnlijk alleen de meest voor de hand liggende en gebruiksvriendelijke search parameters gebruiken.
   De verwachting is dat een client juist graag alle, of zo veel mogelijk, DocumentReferences/DocumentManifest zou willen ophalen om vervolgens client side te filteren en te bepalen welke PDFA relevant zijn.
   Voor servers (DVZA) zal dit vrijwel geen impact hebben. Dit zorgt voor minder implementatie werk.
   Show
   Backwards incompatible. Clients kunnen niet meer vertrouwen op het gebruik van alle search parameters. Voor clients is de impact waarschijnlijk laag aangezien het onwaarschijnlijk is dat de gehele lijst aan search parameters ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Clients (DVPs) hoeven namelijk niet alle search parameters te ondersteunen en zullen waarschijnlijk alleen de meest voor de hand liggende en gebruiksvriendelijke search parameters gebruiken. De verwachting is dat een client juist graag alle, of zo veel mogelijk, DocumentReferences/DocumentManifest zou willen ophalen om vervolgens client side te filteren en te bepalen welke PDFA relevant zijn. Voor servers (DVZA) zal dit vrijwel geen impact hebben. Dit zorgt voor minder implementatie werk.
  • Voorgestelde oplossing:
   Hide
   Herzien van de minimaal te ondersteunen lijst van search parameters voor DVZA's. Voorstel minimale set te ondersteunen parameters:

   DocumentReference: status, indexed
   DocumentManifest: status, created

   Daarbij komt er nadruk te liggen op de volgende punten, welke verduidelijkt kunnen worden in het TO, dit middels MM-1118:

   * CapabilityStatement klopt met wat er ondersteund wordt.
   * Onbekende parameters resulteren niet in de afkeuring van de gehele vraag.
   * De Bundle.link wordt correct gebruikt om terug te geven wat de server heeft gebruikt voor het antwoord.
   * OperationOutcome met informatie over parameters die niet zijn gebruikt.
   Show
   Herzien van de minimaal te ondersteunen lijst van search parameters voor DVZA's. Voorstel minimale set te ondersteunen parameters: DocumentReference: status, indexed DocumentManifest: status, created Daarbij komt er nadruk te liggen op de volgende punten, welke verduidelijkt kunnen worden in het TO, dit middels MM-1118 : * CapabilityStatement klopt met wat er ondersteund wordt. * Onbekende parameters resulteren niet in de afkeuring van de gehele vraag. * De Bundle.link wordt correct gebruikt om terug te geven wat de server heeft gebruikt voor het antwoord. * OperationOutcome met informatie over parameters die niet zijn gebruikt.
  • Release notes:
   Hide

   The IHE MHD list of search parameters was deemed to pose a disproportionate implementation burden for servers. A selection of the most appropriate and likely used search parameters has been made. 

   Show
   The IHE MHD list of search parameters was deemed to pose a disproportionate implementation burden for servers. A selection of the most appropriate and likely used search parameters has been made. 

   Description

   De gegevensdienst PDFA raadplegen is gebaseerd op het IHE MHD profiel. Daarmee zijn ook alle search parameters overgekomen. Dit is een aardige lijst met parameters en staan in het technisch ontwerp beschreven.

   IHE MHD stelt deze gehele lijst verplicht te ondersteunen voor servers en optioneel (met uitzondering van status) voor clients. Aangezien deze set aan search parameters erg gebaseerd is op een XDS implementatie, zullen niet alle XISen de gehele lijst kunnen ondersteunen aangezien niet al die gegevens worden vastgelegd.

   Daarom zou er een (kleinere) minimaal te ondersteunen lijst van parameters moeten komen die beter aansluit op implementaties binnen MedMij. 

    

    Attachments

     Issue Links

      Activity

       People

       Assignee:
       toonstra Ardon Toonstra
       Reporter:
       toonstra Ardon Toonstra
       Watchers:
       4 Start watching this issue

        Dates

        Created:
        Updated:
        Resolved:

         Estimations By Role

         No roles have been estimated yet.